COMUNICAT DE PREMSA DE JUNTS PER CATALUNYA ULLASTRELL SOBRE LA INVESTIGACIÓ OBERTA PER LA FISCALIA DE TERRASSA A LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA D’ULLASTRELL

El Grup Municipal de Junts per Catalunya d’Ullastrell en relació amb la investigació oberta per la Fiscalia de Terrassa a la residència geriàtrica d’Ullastrell vol fer les següents consideracions:

Primer de tot, des de Junts per Catalunya Ullastrell, volem fer arribar el nostre condol i escalf a les famílies afectades per la pèrdua d’un familiar o ser estimat i desitjar una ràpida recuperació a residents i treballadores.

En segon lloc, valorem positivament la gestió que està duent a terme el govern municipal per a fer front a la pandèmia provocada per la Covid-19 a tot el municipi i en especial a la residència geriàtrica privada d’Ullastrell. Agraïm l’esforç i la voluntat d’informar el grup de l’oposició; des del primer dia ens hem posat a disposició de l’Alcalde i del govern municipal d’Ullastrell per ajudar i treballar junts per fer front a la pandèmia. En aquest sentit, ens trobem davant d’una crisi sanitària, social i econòmica provocada per la Covid-19 i Ullastrell no n’està al marge. Per aquest motiu, Junts per Catalunya ha optat per deixar de banda la política i posar-nos al costat del govern municipal per ajudar en el que faci falta.

És evident que la prioritat d’Ullastrell en aquests moments és mobilitzar tots els recursos municipals per a contenir l’emergència sanitària, estar al costat de les persones contagiades, de les persones que han superat el virus, de les famílies que han viscut un dol, minimitzar al màxim la transmissió del virus i donar eines i suport a totes les persones que lluiten en aquest front.

Pel que fa a la investigació oberta per la fiscalia de Terrassa a la residència d’Ullastrell, volem manifestar que volem ser prudents i respectuosos amb la crisi sanitària viscuda al centre geriàtric, per respecte als residents i famílies, treballadores i direcció del mateix. Cal deixar treballar al Ministeri Públic per tal que esclareixi els fets amb una investigació que respecti tant la presumpció d’innocència dels responsables de la residència, com els drets dels afectats per presumptes faltes de diligència, si aquest fos el cas. Ens posem a disposició del Ministeri Fiscal i de l’Ajuntament d’Ullastrell.

Junts per Catalunya Ullastrell

Ullastrell, 14 d’abril de 2020