Territori i Sostenibilitat inicia obres de millora de l’accés de la C-243c a Ca n’Amat (Ullastrell)

Els treballs consistiran principalment en la creació de carrils centrals per a millorar la seguretat i la comoditat en els moviments d’entrada i sortida de la urbanització

L’obra, amb un pressupost d’1 MEUR, també inclou la implantació d’una franja central vermella per a reforçar la separació dels sentits de circulació

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres de millora de l’accés de la carretera C-243c a la urbanització de Ca n’Amat (Ullastrell. La remodelació de l’accés permetrà afavorir la seguretat i la comoditat en els moviments d’entrada i sortida a aquest nucli mitjançant la construcció de dos nous carrils centrals. Els treballs compten amb un pressupost de prop d’1 MEUR i tindran un termini d’execució de sis mesos.

Actualment, l’accés a Ca n’Amat de la C-243c –carretera que uneix Terrassa i Martorell– no disposa de carrils d’incorporació i sortida i està format per dues illetes que separen el trànsit d’entrada i de sortida a la carretera, en un sentit o en l’altre de la circulació. Per millorar la seguretat viària en aquest punt i facilitar la canalització del trànsit, Territori i Sostenibilitat ha previst la remodelació de l’accés, situat al quilòmetre 8,6.

Les obres que ara comencen consistiran en l’eixamplament  de la calçada per a formar dos carrils centrals per als girs a l’esquerra. L’actual intersecció en forma de T es remodelarà tot creant un illot central que permeti els canvis de sentit, tot modificant les illetes existents. Aquesta actuació comportarà l’arranjament de tot l’entorn i el trasllat de la parada d’autobús actual en el sentit Terrassa.

D’altra banda, també es modificarà l’encreuament de la C-243c amb la carretera B-151(de Castellbisbal a Terrassa) per a donar la possibilitat als vehicles en direcció Martorell de fer un canvi de sentit. L’actuació es complementa amb els treballs d’adaptació dels elements de drenatge, l’execució de tres murs i la disposició de la senyalització vertical i horitzontal corresponents, juntament amb les barreres de seguretat i l’abalisament.

(Font: Oficina de Comunicació i Premsa Departament de Territori i Sostenibilitat)